lørdag 7. september 2019

Birkebeinerrittet 2019

Vossevangen hadde 5 ryttarar på start til årets Birkebeinerritt.
  Sondre Tysseland viste storform og kom inn på den sterke tida 2:53 tross motvind og regn over fjellet til Lillehammer. Bjarte Vethe kom inn på 3 timer og 26 sekunder som holdt til ein sterk 8. plass i klassen. Geir Karlsen sykla på 3:08, Thomas Vethe sykla Birkebeinerrittet for første gang, og kom inn på 3:15 og 9. plass i klassen sjølv om han ikkje har fått trent som han skulle i sommar på grunn av skade. Anton Hanevik kom i mål på 4:19.

Me har fått inn følgande rapport frå Bjarte og Thomas:
Her etter målgang på
Grenserittet 2018
Foto: Siren Vethe
Kjørte lørdag Birkebeinerrittet 86 km frå Rena til Lillehammer. Været så lovande ut ved Rena kl. 08.00 om morgonen, med litt sol, kor eg starta i første pulje, så håpet var opphaldsver over heile fjellet. Det ble imidlertid eit hardt løp med motvind og regn. Løypa var som tidlegare, med ei lita forandring ved Skramstadsætra. Grusvegane var våte og stiene var også til dels våte. Det ble til tider kjørt hardt over fjellet, men og ein god del roleg kjøring grunna motvinden og ingen ville dra. Følte meg eigentlig i ok form, så håpet var å komme blant dei 10 i klassen min. Tida vart det ikkje så mykje å gjere med under slike forhold som me fekk i år. Ved nedoverkøyringa frå Sjusjøen gjekk det til tider veldig fort, så i ein av svingane måtte eg nett nedpå grunna litt for krapp sving i løs grus, noen små skrubbsår samt mista gruppa mi, men klarte likevel å karre meg inn til ein 8. plass i klassen min av 988. Tida vart 26 sekunder over 3 t - ok fornøyd 🙂 Thomas kjørte i år for 1. gong heile distansen, han starta i pulje 3. Thomas har vore 1 mnd utan trening i sommar grunna skade, så han hadde ikkje så store forhåpningar. Frå start og opp til første terrengparti vart det kjørt veldig hardt, ellers var det jamnt tempo over fjellet. Han hadde ikkje nok kapasitet til å henge med dei beste i gruppa, men klarte likevel å gjøre eit bra løp. Tida vart 3.15 og 9. plass totalt i juniorklassen. Han var sjølv passeleg fornøyd og veit no kva som venter han til neste år.


Me har fått inn følgjande rapport frå Sondre:

Birken Planen med å bryta seg sikkelig ner på Voss - Geilo funka veldig bra. Formen og tråkket har aldrig våre betre på sykkelen før. Eg starta i pulje 2 og var spent på kor god denna puljo var. I starten var det liten tvil om at spenninga i puljo var høg der det var fleire som gjekk i bakken. Opp til Skramsta gjekk det fort, men eg hang med teten. Igjennom det tekniske partiet etter Djuposet delte gruppa seg, men eg sykla dei inn igjen og hang forsatt på teten. Ca halvegs sleit eg med stive lår og prøvde å bruka leggane meir, men fekk det ikkje til. Derfor bestemte eg meg for å stoppa å ta sete litt opp. Med litt høgare sete og lettare bein tok eg raskt igjen teten. Rosinbakken sto for tur og no begynte kreftene å ta slutt. Eg putta i meg ein koffingel å trødde da eg makta opp bakken. Når me kom på toppen hang eg utrulig nok fortsatt på teten. Her ifrå og inn var det tongt, men greide so og sei og henga på teten heil inn til mål. Veldig fornøyd med å komma inn under 3 tima og kjekt å kjenna at kroppen speler på lag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar