søndag 16. juli 2017

Jotunheimen Rundt og Sognefjellrittet

Fredag kveld 7. juli starta Jotunheimen Rundt i Lærdal, dette er eit knallhardt ritt på 430km og over 4600hm. Start i Lærdal, over Filefjell til Fagernes, over Valdresflya til Lom. I Lom går starten for Sognefjellritter på 137km, så er det over Sognefjellet som er løypas høgaste punkt før det stuper ned til Sognefjorden og inn til Marifjøra, der starter den siste stigningen før målgang i Sogndal.Ein av VCK`s nye medlemmer, Ørjan Horvei sykla Jotunheimen Rundt med Vegard`s Krefttråkk, dei var ei gruppe på 20 syklistar som sykla Jotunheimen Rundt for å samla inn penger for å hjelpa kreftråka barn, dei har til no fått inn over 220000kr og det er fortsatt mulig å gi eit bidrag, imponerande innsats for ei flott sak.
I Lom stod Kjetil K.Isaksen på startstreken klar for Sognefjellrittet, korleis det gjekk kan du lesa i Kjetil sin rapport under bildet.Sognefjellsrittet 2017
Vet ikke helt hva sogningene driver med, men denne ritthelga har virkelig blitt populær. Kanskje har flere skjønt at styrkeprøven ikke akkurat er en eksotisk naturopplevelse. Uansett, flere ryttere og det ble kjørt jevnt fra start. I kraftig motvind var det nesten umulig å komme fra, likevel gikk det i bra fart til bakkene braker løs. På toppen av Sognefjellet er vi oppe i 1400 moh. Denne stigningen går i to trinn. Opp første del er vi 7 prs som siger ifra. Rett bak oss ligger det en liten gruppe til. Jeg tar en lang føring i håp om en passelig stor gruppe som forhåpentligvis samarbeider bra. Denne gjengen er gira på å bidra, og vi kjører samlet opp til toppen. Moro å klare denne klatringa uten tenna i styretapen. Om jeg ikke er noen fjellgeit, har jeg hvertfall forbedret meg betraktelig. Det er godt å komme opp på høyeste punkt. Kun 4 grader og styrtregn legger en liten demper på den følelsen. Etter å dunket ned til Sognefjorden blir vi møtt med tørre veier og 12-13 varmegrader. Ble nesten applaus i gruppa. En falt av oppe på fjellet, ant nedkjølt. Sistemann Ulven forsvant utover fjorden. Så vi er 5 prs som går inn i siste stigning opp fra Marifjøra. Etter å fått varmen i kroppen kjenner jeg meg ganske bra. Siden det er motvind tenker jeg det er dumt å gå aleine. Bestemmer meg for å ta flere halvhjertet støt. Først og fremst for å unngå 4 prs jagende samlet bak. Opp mot toppen støter jeg skikkelig, så vi blir to prs over toppen. Vi kjører sammen ned til fjorden. Når det er en liten mil igjen går jeg til alt jeg klarer. Jeg forsøker å holde meg på 40 km/t i motvinden. Det klarer jeg ganske lenge og luka blir etterhvert relativt stor. Veldig moro å komme helt alene inn til Sogndal. Været ble også bra utover dagen, så stemninga i saftbygda var upåklagelig.Me gratulerer Kjetil med nok eit flott resultat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar