søndag 4. september 2022

Sterk sykling av Bjarte og Kjetil på NM Masters

I helga var det NM Master, landevegssykling. I år var Sotra CK arrangør, og Bjarte Vethe og Kjetil Isaksen stilte for Vossevangen CK. Begge gjorde sine saker godt. Kjetil, med sjukdom i kroppen, hang med teten heilt til mål i M40-44 og spurta inn til ein femte plass. Bjarte hang med teten i M50-54, men der fekk ein mann ei lita luka på slutten. Etter ein kaotisk spurt kom Bjarte inn til ein niande plass. Sjå resultatlister her, og sjå bileta og les Bjarte og Kjetil sine rapportar under.

Bjarte sin rapport:
Kjørte årets første løp på landevei. Siden NM gikk på Sotra så vart det løp. Sju runder a 10,4 km i ei nesten flat løype med kun noen små knekkere. To første runder hadde eg nok med å henge på feltet, som vart mindre og mindre for kvar runde. Hadde ca. 40 km/t i snitt på kvar runde. På siste runde gikk ein ifrå og vann med 20 sek. Eg prøvde å gå i brudd og henta feltet foran som starta 3 min før mitt felt, det var M30-39. Vart kjørt inn att når eg skulle passere dei på smale vegar. Inn mot mål vart det ei stor gruppe siden dei hengte seg på vårt felt, så på strekka opp mot mål spurta M30-39 og 50-59 i lag. Det vart fullstendig villmanssykling, for det skulle jo kårast fire norgesmestere og 12 medaljører. Da blir det kaos. Trilla da inn som nr 9, og totalt nr. 15 i NM.

Kjetil sin rapport:
Sykkelritt på flotte Øygarden i sol må jo bli en suksess. I et sterkt felt blei det kjørt hardt fra start. Teknisk løype med kryss/krappe svinger inn i klatringer og smal vei. At det var mange sterke hadde flere tipset meg om. Akkurat hvem hadde jeg ikke helt kontroll på. Blei derfor revet med og var med når det blei tråkket til. De tekniske partiene, samt bakkene ble det stort sett alltid trøkk. Merket dette i beina etterhvert. Mot slutten blei det søndagstur. Med nesten halvert felt, var det opplagt at det ble spurt. Lå fint plassert, men hadde ikke noe å stille opp med. Skal sies det var noen sterke spurtere. Uten ritt i beina var jeg greit fornøyd med 5 plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar